Hot ITem Stad van de Zon Triathlon Heerhugowaard


Parcoursen

Start- en finishzone en zwemparcours (500 m):

Zwemparcours

Het zwemmen vindt plaats in de recreatieplas van het Park van Luna. De NTB-regels omtrent gebruik van wetsuits zijn van toepassing: bij een watertemperatuur van 16°C of minder is een wetsuit verplicht, is de watertemperatuur hoger dan 22°C dan zijn wetsuits niet toegestaan. De watertemperatuur en waterkwaliteit worden voor de wedstrijd gecontroleerd. De organisatie kan besluiten het zwemonderdeel aan te passen of te vervangen door een extra looponderdeel als dat onverhoopt nodig blijkt te zijn.

Fietsparcours:

Het fietsparcours bestaat uit twee rondes van elk 11,3 km, in totaal 22,6 km. Vanuit de wisselzone start je in noordelijke richting en fiets je onder het viaduct van de Westtangent door richting Keerpunt 1. Vervolgens fiets je terug langs de start/finish zone het Park van Luna uit door rechtsaf te slaan de Middenweg op. Je volgt de Middenweg onder het viaduct van de N508 door alwaar je vervolgens (na ongeveer 5,6 km) linksaf het fietspad, richting de Huigendijk, op gaat. Na een kort stukje fietspad volg je dan de N508 autoweg Huigendijk in oostelijke richting naar Keerpunt 2 (t.h.v. Oterleek). Vervolgens fiets je terug in westelijke richting en bij de rotonde sla je rechtsaf de Oosttangent op. Na een paar honderd meter sla je linksaf het Park van Luna weer in en je blijft het fietspad volgen over de brug weer terug rechtsaf de Middenweg op. Na ongeveer 250 meter sla je linksaf richting het Strand van Luna en kom je weer langs de start/finish zone om te beginnen aan je tweede ronde.

Loopparcours (5 km) Let op, het loopparcours is gewijzigd i.v.m. wegwerkzaamheden!


In verband met wegwerkzaamheden hebben we het loopparcours moeten aanpassen voor de editie van 2018. Het loopparcours gaat nu alleen door het Park van Luna over de fiets- en wandelpaden. Er worden twee rondjes gelopen, de lengte van het loopparcours is 2,5 kilometer, het looponderdeel wordt dan 5 kilometer lang. Uit het 'parc fermé' ga je linksaf het asfalt fietspad op richting Waerdse Tempel. Blijf zoveel mogelijk links lopen, voorbij de Waerdse Tempel blijf je linksaf het fietspad volgen tot aan het keerpunt. Na het keerpunt blijf je weer zoveel mogelijk links lopen. Middels pionnen worden de lopers lopende richting het keerpunt en lopende vanaf het keerpunt zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. Lopende vanaf het keerpunt ga je thv de Waerdse Tempel weer rechtsaf, blijf wederom zoveel mogelijk links lopen. Je passeert dan het 'parc ferme' en loopt door over het fietspad, na het toiletgebouw houd je links aan en loop je zoveel mogelijk links het rondje voorbij Skeef, uiteindelijk kom je weer langs het 'parc ferme' waarna je nog een ronde moet lopen. Houd er rekening mee dat als je aan de tweede ronde begint er lopers vanuit het 'parc ferme' kunnen komen die aan hun eerste rondje beginnen. Geef elkaar de ruimte! Aan het eind van de tweede ronde sla je vlak voor het 'parc ferme' linksaf en loop je onder de finishboog door over de finish!